Zpátky na seznam článků

Mladí konzervativci se vydali do Štrasburku

V polovině března se několik našich zástupců vydalo na návštěvu Evropského parlamentu do Štrasburku společně s Mladými občanskými demokraty. Na…

V polovině března se několik našich zástupců vydalo na návštěvu Evropského parlamentu do Štrasburku společně s Mladými občanskými demokraty. Na návštěvu nás pozval a osobně provedl Jan Zahradil. 

Výlet začal v úterý 12. 3. ráno, kdy jsme dostali prostor podívat se po Štrasburku. Město se ukázalo jako velmi moderní s úchvatným historickým základem. Odpoledne na nás čekala degustace francouzských bílých vín a večer samozřejmě večeře, které se zúčastnil osobně i pan Zahradil. Obešel všechny stoly a se všemi diskutoval. Byli jsme pohošteni v restauraci, která fungovala v systému „All you can eat“, hlavním jídlem byly tzv. chudinské pizzy na několik různých způsobů (i čokoláda s banánem). 

Po bouřlivé noci jsme další den navštívili samotný Evropský parlament, kde nás provedli osobně pan Zahradil a jeho kolega europoslanec Evžen Tošenovský. Představili nám, jak vlastně parlament funguje a z jakých frakcí se skládá. Samozřejmě jsme navštívili i sál.

Na fotoreport se můžete podívat na našem instagramu.

Ještě jednou děkujeme za pozvání Janu Zahradilovi.