Zpátky na seznam článků

Letní kemp MK 2019 v Klatovech

Jako každý rok se na začátku července konkrétně 3. – 7.7. uskutečnil Letní kemp Mladých konzervativců tentokrát v Klatovech, který…

Jako každý rok se na začátku července konkrétně 3. – 7.7. uskutečnil Letní kemp Mladých konzervativců tentokrát v Klatovech, který pořádal RK MK Plzeň.

Ve středu večer akci oficiálně zahájil předseda MK Milan Vyskočil. Hlavní program akce ovšem přišel hned následující den, kdy bylo naplánováno několik debatních panelů. Ráno Martina Košanová představila Studijní a vědeckou knihovnu Plzeňského kraje a její aktivity. Od Václava Sklenáře jsme se dozvěděli zajímavosti ze života šumavského spisovatele Karla Klostermanna. Následovala prohlídka města a to zejména známých katakomb či výšlap na Černou věž. Odpoledne na nás čekala opět Martina Košanová s workshopem mladého politika na téma “Jak se správně prezentovat na veřejnosti?“. Učili jsme se jak správně podat ruku nebo jak se správně obléknout. A na závěr odpoledne senátor za Český Krumlov a starosta Hluboké n.V. Tomáš Jirsa a místopředseda ODS Martin Kupka. Společně jsme probrali současnou politickou situaci i práci opozice Občanské demokratické strany např. digitalizace veřejné správy. Společně povečeřet s námi přijel emeritní starosta obce Neukirchen pan Egid Hofmann, který nám povyprávěl, jak se hroutila železná opona – jeho bydliště totiž leží několik málo kilometrů od hranice s Českou republikou. Dokonce se pyšnil i bohatou češtinu – „Pivo“, „Na zdraví“. Co člověk potřebuje víc?

Sice následující den bylo těžké vstát, ale kdo nevstal, litoval. Na cestě ze Štrasburku do Prahy za námi přijeli europoslanci Jan Zahradil a Alexandr Vondra za ODS. Ti nám povyprávěli o politických dohodách na evropské úrovni, hrozbách a obavách. Bylo například upozorňováno na nebezpečnou příliš zelenou politiku, která hraničí se zdravým rozumem. Odpoledne pak přišla na řadu návštěva městysu Švihov či setkání předsedů regionálních klubů.

Sobota byla pojata výletně. Dopoledne jsme odjeli na Šumavu a prošli si Povydří. Překrásná krajina. A po cestě jsme viděli Klostermannův most. U slavnostní večeře jsme se pak všichni rozloučili. Jak? Asi tušíte. 🙂 

V neděli ráno jsme se po snídani rozloučili a poděkovali jsme organizátorům za uspořádání tohoto Letního kempu. Nesmíme zapomenout, že se akce konala s laskavým přispěním Nadace Hannse Seidela.