Zpátky na seznam článků

Konference Budoucnost českého školství

V úterý 26. února 2019 uspořádal RK Mladých Konzervativců Praha ve Skleněném paláci na Praze 6 konferenci na téma ‘‘Budoucnost…

V úterý 26. února 2019 uspořádal RK Mladých Konzervativců Praha ve Skleněném paláci na Praze 6 konferenci na téma ‘‘Budoucnost českého školství‘‘.

Téměř zaplněný sál si mohl poslechnout velice zajímavou diskuzi – např. jestli české školy připravují studenty na budoucí kvalitní profesní život, či jak by měla fungovat spolupráce mezi školou, rodiči a soukromými institucemi či další témata jako jsou digitalizace českého školství, státní maturity, inkluze či obědy zdarma.

Nejen o tom, ale i o dalších otázkách budoucnosti českého školství jste mohli diskutovat například s Martinem Baxou – členem výboru pro vzdělávání poslanecké sněmovny, Jiřím Růžičkou – senátorem a ředitelem Gymnázia Jana Keplera, bývalou ministryní školství a poslankyní Kateřinou Valachovou, Ondřejem Štefflem – ředitelem společnosti Scio, nebo se Stanislavem Svobodou – zakladatelem Soukromé základní školy Cesta k úspěchu.

Konferenci skvěle moderoval Jakub Splavec. Debata byla velice zajímavá a podnětná. Myslíme si, že si každý mohl něco zajímavého odnést. Závěrem nesmíme zapomenout poděkovat Městské části Prahy 6 za poskytnutí prostoru a věříme, že i další konference RK MK Praha budou stejně úspěšné a budeme se na Vás opět těšit!